Asu-ja merkkiohje

Partiossa juhlat ja paraatit kruunaa yhtenäinen partioasu. Partiopukeutuminen pitää sisällään huiman määrän symboliikkaa ja merkit kertovat toisille partiolaisille kantajansa kasvusta ja etenemisestä. Yhtenäiset asut viestivät myös yhtenäisyydestä ja tasa-arvosta:
me olemme yhtä porukkaa ja ylpeitä siitä! Asiaan perehtymättömälle partiopukeutuminen ja merkkien oikeat paikat tuntuvat helposti kuitenkin rakettitieteeltä, joten toivottavasti näillä ohjeilla merkkien ompelu paitaan on hivenen helpompaa!

Kuvia: https://www.partio.fi/partiolaiselle/apua-ja-ohjeita/partioasu-ja-merkit/

Harjun Veikoissa merkkejä jaetaan joulujuhlassa ja Yrjönpäivänjuhlassa. Lisäksi joillain leireillä jaetaan taitomerkkejä leiriläisille. Jos et saanut merkkiä juhlassa, ole yhteydessä vartionjohtajaasi.

Partiohuivi
Partiolainen käyttää aina partiohuivia siististi ja se solmitaan merimiessolmulla. Harjun veikkojen huivimerkin saat lunastettua itsellesi lippukunnanjohtajalta tai ikäkausivastaavilta, esimerkiksi juhlissa.

Sudenpentujen merkit 

Sudenpentujen jälkimerkit ommellaan itsestä katsoen oikeaan hihaan kolmiriviin siten, että Tervetuloa-jälki (sudenpää) on ylimmän rivin keskimmäisenä.
Sudenpentujen merkkiohje (kuvia)

Seikkailijoiden merkit

Seikkailijat käyttävät virallista partiopaitaa. Seikkailijoiden aloitusmerkki (kompassiruusu) ommellaan oikeaan hihaan ja ilmansuuntamerkit sen ympärille (pohjoinen ja etelä liljat, itä ja länsi apilat). Taitomerkit ommellaan paririviin kompassiruusun alle. Sudenpentujen päätösmerkki ommellaan vasemman rintataskun keskelle alareunaan.
Seikkailijan merkkiohje (kuvia)

Tarpojien merkit

Tarpojien merkit oheisen kuvan mukaisesti:
Tarpojien partiopaita (kuvia)
Lisäksi oikeaan hihaan voi laittaa pari taitomerkkiä, tonttumerkkien viereen.

Muu pukeutuminen

-Reipas partiomainen käyttäytyminen on kaiken A ja O
-Tummat siistit housut
-Tummat siistit kengät
-Ei päähinettä
-Tummat hanskat, jos kylmä