Samoajat (15-17)

Ikäkausi lyhyesti

Samoajat hallitsevat partion perustaidot ja yleensä tässä ikäkaudessa aloitetaan tutustuminen ryhmän vetämiseen ja laajemmin siihen, mitä tapahtumien ja leirien taustalla tapahtuu ennen varsinaista H-hetkeä.

Ikäkaudelle tyypillistä on itsensä kehittäminen kouluttautumisien kautta. Yleisimmät koulutukset samoajaikäisenä ovat Ensiapu 1 -koulutus, Ryhmänohjaaja kurssin käyminen (ROK) sekä laivuetoiminnassa aktiiviset käyvät lisäksi Veneenohjaajakurssin (VOK), jossa saadaan koulutus partioaluksen päälliköksi päiväolosuhteissa harjoitusvesialueille. Lisäksi omasta aktiivisuudesta riippuu, kuinka paljon osallistuu muihin koulutuksiin, kuten hygieniapassi ja retkeilytaito-kursseille.

Samoajille järjestetään paljon myös piirin ja SP:n tasolla tapahtumia. Näitä ovat mm. Samoaja Explo sekä Kohu. Molemmat ikimuistoisia tapahtumia!

Milloin olen Samoaja ja voinko liittyä partioon myös vanhemmalla iällä?

Samoaja -ikäkaudelle siirrytään sen vuoden syksynä, jona täyttää 15 vuotta. Samoaja  -ikäkausi loppuu sen vuoden keväänä, kun partiolainen täyttää 18. Silloin hän siirtyy Vaeltajaksi.

Partiossa ei ole yläikärajaa, joten voit liittyä mukaan milloin vain! Perustaidot opitaan toiminnan mukana nopeasti ja vastuuta annetaan oman taitotason mukaan.