Valkeekivi

Valkeekiven leirikeskus on Harjun Veikkojen, Harjusiskojen ja Tesoman sinisiskojen yhteinen leirikeskus Siivikkalassa, Näsijärven rannalla. Leirikeskus on pääasiassa Harjun alueen lippukuntien käytössä, mutta sitä vuokrataan myös muille. Vuokraamisesta voit olla yhteydessä lpkj Markku Palomäkeen.

Leirikeskuksesta löytyy oikeastaan kaikki mukavuudet sähköjä lukuunottamatta, joten Valkeekivessä on mahtavaa viettää leirejä kaikkina vuodenaikoina ja leirikeskus onkin tajonnut partiokokemuksia partiolaisille jo kymmenien vuosien ajan!

Ajo-ohje:

Perille löytää helpoiten suoraan Google mapsilla laittamalla osoitteen Googleen;
Nutturantie 123
Linkki Google-mapsiin
Ajomatka Tampereen keskustasta: 30 minuuttia


Historia

17.4.1962 allekirjoitetussa sopimuksessa osakeyhtiö J.W.Enqvist luovuttaa noin 2 hehtaarin suuruisen ranta-alueen Harjun partiolaisten; Harjusiskojen ja Harjun Veikkojen retkeily- ja leirikäyttöön toistaiseksi ja maksutta. Tarkemmin Valkeekivi sijaitsee Ylöjärven Kukkolan kylässä, Kiviniemi-nimisellä tilalla. Myöhemmin Enqvististä tuli Serlachius ja vuonna 1968 maa-alue siirtyi Tampereen kaupungin omistukseen. Alueesta alettiin myös maksaa vuokraa kaupungille. Tämän vuokrasopimuksen Tampereen kaupunki on kanssamme uusinut ainakin tähän päivään asti. Vuonna 1975 Harjusiskojen partiolippukunta jakautui kahtia. Läntisen alueen uuden lippukunnan nimeksi tuli Tesoman Sinisiskot. Tässä vaiheessa myös Harjusiskojen osuus Valkeekivenlahdesta jaettiin. Nykyiset osuudet ovat näin olen Harjun Veikot 50 %, Harjusiskot 25 % ja Tesoman Sinisiskot 25 %. Näiden osuuksien pohjalta laskutetaan vuotuiset vuokrat ja jaetaan retkivuorot, sekä määritetään Valkeekivitoimikunnan jäsenten lukumäärä lippukuntien kesken.